Loading...

Dubai

Engl. Dubai

Dubai on yksi seitsemästä Emiraatista Arabiemiraateissa sekä samaisen Emiraatin pääkaupunki. Toisin kuin muissa Persianlahden maissa, ei Dubain vauraus ole peräisin öljystä: alunperin tullittomasta satamasta liikkelle lähtenyt talous on menestynyt kaupanteolla ja sijoittamalla naapureidensa rahoja, ja turismi on yhtä suurempi ja suurempi tulonlähde. Kasvu on ollut ja on edelleen hurjaa: kamelit vaihtuivat ajat sitten loistoautoihin, pilvenpiirtäjiä kohoaa aavikon hiekasta, valtavia ostoskeskuksia nousee perinteisten soukien kupeeseen. Entisen hiekkaerämaan paikalla pelataan nyt golfia huippuluokan kentillä.

Erikoisena Dubaissa voidaan pitää perjantai-lauantai viikonloppua, jolloin virastot, multikansalliset yhtiöt ja suurin osa kouluista on suljettuna. Osa paikallisista yrityksistä saattaa tosin poikkeavasti olla avoinna torstaina vain puoli päivää ja olla avoinna lauantaina sitten koko päivän.

Dubaissa kannattaa olla erittäin varovainen "erotiikan" ja huumeiden kanssa: hiljattain matkailija sai 4 vuotta vankeutta kun hänen kengästään löydettiin 0,003 gramman kannabis-hiukkanen!! Myös rannalla suutelusta on turisteja pidätetty ja pahimmmassa tapauksessa passitettu vankilaan! Idioottimaiset muslimisäännöt ja samaisen uskonnon uskomaton suvaitsemattomuus kannattaa siis huomioida.

Miten sinne pääsee?


Finnairilla on talvikaudella charter-lentoja suoraan Dubaihin, mutta muuten Suomesta tulleessa joutuu kiertämään esim. Frankfurtin tai Lontoon kautta. SAS lentää myös Kööpenhaminasta kolme kertaa viikossa.

Ilmasto


Dubain kaupunki sijaitsee rannalla ja aavikon ympäröimänä, joten sää on todella kuuma ja kostea. Syyskuun lopusta toukokuun alkuun lämpötila on noin 20-25 astetta - tämä lienee parasta aikaa matkustaa Dubaihin.

Muistathan että aavikon läheisyydestä johtuen yöllä sää on viileämpää, noin 10-16 astetta. Toukokuusta syyskuuhun elohopea voi kohota päivällä jopa 45 asteeseen kaupungissa ja aavikolla tätäkin kuumemmaksi! Siihen kun lisätään rannalta höyrystyvä kosteus niin olo voi olla Suomalaiseen makuun hieman tukala, matkusta Dubaihin siis syys-toukokuussa jos et pidä todella kuumasta säästä.

Arvatenkin aavikkokaupunki Dubaissa on aivan turha huolestua sateesta: Vuodessa saattaa sataa vain muutama sentti vettä ja sekin on vain mukavaa piristystä jos sade sattuu osumaan loma-aikaasi.

Liikkuminen


Taksilla
Takseja on vaikea löytää Dubaissa. Paras paikka etsiä on ostoskeskusten viereltä taksitolpalta, joissa joudut odottamaan taksia jopa yli tunnin helteessä.. Lähes kaikkina aikoina päivästä taksien kysyntä ylittää tarjonnan, joten vaikean löydettävyyden lisäksi saatat jäädä ilman kyytiä jos tahdot matkustaa taksilla vain lyhyen matkan. Lisäksi Dubain taksit ajavat hyvinkin pelottavasti.
Hinta: 1,60 AED/km kaikilla taksiyhtiöillä. Lentokentällä taksin aloitusmaksu on aina 20 AED, muualla päivisin 3 AED ja öisin 2,5 AED (22:00-06:00).

Voit yrittää soittaa taksia numerosta 2080808, mutta se todennäköisesti jää yritykseksi. Jos sinun on ehdottomasti oltava jossain tiettyyn aikaan, esim. lentokentällä tai tapaamisessa, varaa taksi hotellistasi ennakkoon ja kysy hotellin henkilökunnalta arvio ruuhkasta siihen aikaan.

Bussilla
Julkinen liikenne on halvempi tapa liikkua Dubaissa, harmi vain ettei niinkään kattava. Bussin paras käyttötarkoitus onkin siirtyä Dubain keskustan osasta toiseen tai lähiöstä toiseen, takseja tai reippaasti kävelyä vaaditaan jos sinulla ei ole autoa käytössäsi.

Suurimmat linja-autoasemat on Gold Souq Market (Deirassa) ja Al Ghubaiba (Bur Dubaissa). Kaupungin sisäisessä liikenteessä hinta on yleensä 1,50 AED. Tunnin mittainen bussimatka lähiössä maksaa 2 AED. Selkeät reittikartat ja aikataulut löytyy osasta bussipysäkeistä. Ramadanin aikataulut ovat erilaiset. Bussien etupenkit on varattu naisille.

Normaalille turistille todennäköisesti hyödyllisin linja on 8 ( Line 8 ), joka kiertää kaikki oleellisimmat paikat.

Autolla
Dubaissa on lukuisia autonvuokrausyrityksiä joista saat erittäin halvalla ja todella vähäisellä paperityöllä vuokra-auton. Lisäksi jotkin yritykset tarjoavat kuski-palvelua, jossa auton mukana tulee kuljettaja. Kuljettaja ei välttämättä tunne kaupunkia kovinkaan hyvin, joten kuskin hyöty saattaa jäädä pieneksi. Liikenne on Dubaissa vähintäänkin haastavaa ja vaarallista - harkitse tarkkaan ennen kuin vuokraat auton!

Veneellä
Abra, eli käytännössä pieni lautta on oiva tapa ylittää Dubain "puro" ja nähdä samalla kuvankaunis näkymä kaupungista (pakollinen kokemus!). Abra-asemia on puron molemmin puolin: Bur Dubain kuin myös Deiran puolella. Lauttojen täyttämistapa on erittäin tehokas.. ;) Lautasta maksetaan 1 AED matkustajaa kohden kun lautta lähtee rannasta. Abrat kulkee todella säännöllisesti ja palvelu on tarjolla kellon ympäri. Lautta-ajelun tarkoitus tulee vain ehdottomasti sopia kun lautta lähtee, muuten saatat päätyä kalliille ja pitkälle ajelulle.

Voit vuokrata Abran yksityiskierroksellekin neuvottelemalla asiasta kuskin kanssa. Hinta on yleensä hyvin halpa ja tämä onkin suosittua auringon laskiessa kauniina päivänä. Kuski saattaa hyvällä tuurilla elävöittää matkaa kertomalla tarinoita rakennuksista puron ympärillä.

Kalliimmalla voit matkustaa myös kalliimmissa ja suuremmissa veneissä, esim. ruokaillen.

Metrolla
Dubaissa pystyt liikkumaan metrolla näilä näkymin vuoden 2009 lopulla.

Dubai on shoppailijan taivas


Shoppailu on Dubain kansallisurheilu, jos pidät shoppailusta Dubai on sinulle taivas. Kaikkea on saatavilla, soukkien sälästä maailman luksusmerkkeihin. Ostokeskuksia on kymmenittäin ja jotkut ovat avoinna keskiyöhön asti. Länsimaiset tavarat ovat eurooppalaisissa hinnoissa, mutta hyvään hintaan voi löytää itämaisia mattoja, kultaa ja timantteja. Aina kannattaa kysyä parasta hintaa ("What is your best price"), hinta voi pudota prosentteja yksinkertaisella tinkaamisellakin.

Oma lukunsa on Dubai Shopping Festival (DSF), joka järjestetään yleensä joulu-tammikuussa ja kesällä Dubai Summer Suprises. Tällöin monissa kaupoissa on alennuksia, jotka voivat olla parhaimmillaan jopa 70% - myös merkkituotteista. DSF:n aikaan avoinna on myös Global Village, joka on eräänlaiset messut yhdistettynä huvipuistoon. Täällä eri mailla on paviljonkeja, joissa myydään kyseisen maan tuotteita.

Suositeltavia ostoskeskuksia ovat Mall of the Emirates, Ibn Battuta, Burjuman ja Mercato Mall. Ensimmäisestä löytyy oikeastaan kaikki, Ibn Battuta on lähellä Jumeirah Beachia ja avoinna keskiyöhön. Ostoskeskuksissa on myös hyvätasoisia ja edullisia ravintoloita.

Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa.

Ruoka ja juoma


Dubaissa erityisesti arabialainen tai libanonilainen keittiö on loistava. Kaupungista löytyy myös hyvä valikoima intialaisia, thaimaalaisia, italialaisia ja oikeastaan mitä vaan; gourmetista katuruokaan. Myös suuret amerikkalaiset pikaruokaketjut ovat hyvin edustettuina.

- Verre: Gordon Ramsayn ravintola keskustan Hiltonin (Dubai Creek) yhteydessä. Elegantti sisustus, loistava palvelu ja kattava ruokalista.

- Al Nafoorah: Loistavaa libanonilaista ruokaa ja palvelua Emirates Towerissa. Tyylikäs ulkoilmaterassi.

Dubaissa sanotaan olevan Persianlahden villein yöelämä.
Arabiemiirikunnat

Pääkaupunki: Abu Dhabi

Valuutta/Rahayksikkö: Arabiemiirikuntien dirhami

Virallinen kieli: arabia

Puhutuin kieli: arabia

Virallinen uskonto: islam

Suosituin uskonto: sunnimuslimit

Kenelle?
Erinomainen shoppailuun. Todella kuumaa matkakohdetta etsivälle.
Milloin?
Toukokuusta syyskuuhun elohopea voi kohota päivällä jopa 45 asteeseen kaupungissa ja aavikolla tätäkin kuumemmaksi! Siihen kun lisätään rannalta höyrystyvä kosteus niin olo voi olla Suomalaiseen makuun hieman tukala, matkusta Dubaihin siis syys-toukokuussa jos et pidä todella kuumasta säästä. Sateesta ei tarvitse huolehtia.
Paljon hyviä ostoskeskuksia. Kuumuus. Sateettomuus. Hienot rakennukset. Edullinen liikkua esim. taksilla, bussilla tai veneellä. Hyvä yöelämä.
Kuumuus. Vaikea saada taksia. Sekava liikenne. Ei kovin halpa.

Valuuttamuunnin

Kuvat, Dubai

Dubaissa uusi sekoittuu vanhaan
Alla olevan arvostelun luotettavuus: Melko luotettava. Paranna luotettavuutta arvostelemalla Dubai.
Yleinen hintataso:
5 merkkiä on halvin
***
Ruoan ja juoman hintataso:
5 merkkiä on halvin
****
Turismi:
5 merkkiä on eniten turisteja
***
Soveltuvuus lapsille:
5 merkkiä on parhaiten soveltuva
***
Luonto ja nähtävyydet:
5 merkkiä on kaunein
***
Siisteys/Puhtaus:
5 merkkiä on puhtain
****
Rikollisuus:
5 merkkiä on rikollisin
*
Rannat ja aurinkoisuus:
5 merkkiä on aurinkoisin
*****
Shoppailu:
5 merkkiä on eniten kauppoja
****
Romanttisuus:
5 merkkiä on romanttisin
**
Biletys:
5 merkkiä on paras biletys-mesta
****
Kaupunkimaisuus:
5 merkkiä on kaupunkimaisin
*****
Maaseutumaisuus:
5 merkkiä on maaseutumaisin
**
Kokonaisvaikutelma:
5 merkkiä on paras
****

Arvosana

Kolme ja puoli tähteä

Videot, Dubai

Lataa...

Hotellit, Dubai

Residence Deira By Le Meridien
Residence Deira By Le Meridien
Kaksi tähteä
36 €
15 Street Almaktoum Road
Palm Beach Hotel
Palm Beach Hotel
Kolme tähteä
45 €
Khalid Bin Walid Street
Claridge Hotel
Claridge Hotel
Kolme tähteä
46 €
Fish Roundabout
Ramee Guestline Hotel
Ramee Guestline Hotel
Kaksi tähteä
46 €
Al Riqqa Street
Ramee International Hotel
Ramee International Hotel
Kaksi tähteä
47 €
''Nasr Square, Deira''
Ramee Hotel Apartments
Ramee Hotel Apartments
Kolme tähteä
56 €
Rolla Street
Highland Hotel
Highland Hotel
Kolme tähteä
58 €
Khalid Bin Waleed Road
Four Points by Sheraton Bur Dubai
Four Points by Sheraton Bur Dubai
Neljä tähteä
62 €
Khalid Bin Walid St.
Admiral Plaza Hotel
Admiral Plaza Hotel
Kolme tähteä
64 €
Al Nahada Street
The Country Club Hotel
The Country Club Hotel
Neljä tähteä
66 €
''Behind New Gold Souk, Mankhool Road''
Orient Guest House
Orient Guest House
Puoli tähteä
69 €
Al Fahidi Street
Traders Hotel Dubai
Traders Hotel Dubai
Neljä tähteä
69 €
Corner Of Abu Baker Al
Rimal Rotana - Dubai
Rimal Rotana - Dubai
Neljä tähteä
70 €
Al Muraqabat Street
Le Meridien Fairway
Le Meridien Fairway
Neljä tähteä
71 €
Airport Road PO Box 36400
Dubai Metropolitan Hotel
Dubai Metropolitan Hotel
Neljä tähteä
73 €
Sheikh Zayed Road
Rihab Rotana - Dubai
Rihab Rotana - Dubai
Neljä tähteä
74 €
Po Box 33871
Regal Plaza Hotel
Regal Plaza Hotel
Kolme tähteä
75 €
Rolla street
Jumeira Rotana - Dubai
Jumeira Rotana - Dubai
Neljä tähteä
75 €
Al Diyafa Road
Riviera Hotel
Riviera Hotel
Neljä tähteä
76 €
P.O BOX 1388
Lotus Boutique Hotel
Lotus Boutique Hotel
Neljä tähteä
79 €
Burj Nahar- Naif Road
Le Meridien Dubai
Le Meridien Dubai
Viisi tähteä
79 €
Airport Road
Sheraton Deira Hotel - Dubai
Sheraton Deira Hotel - Dubai
Neljä tähteä
79 €
Po Box 5772
Seaview Hotel Dubai
Seaview Hotel Dubai
Neljä tähteä
88 €
Al Meena Road
Metropolitan Palace Dubai
Metropolitan Palace Dubai
Viisi tähteä
89 €
Al Maktoum Street
Sapphire Hotel Apartments
Sapphire Hotel Apartments
Neljä tähteä
94 €
Al Barsha
Renaissance Dubai Hotel
Renaissance Dubai Hotel
Viisi tähteä
95 €
Salah Al Din Street
Al Bustan Rotana - Dubai
Al Bustan Rotana - Dubai
Viisi tähteä
96 €
Al Garhoud Rd
Moevenpick Hotel Bur Dubai
Moevenpick Hotel Bur Dubai
Viisi tähteä
96 €
Oud Metha Area Street 19
JW Marriott Hotel Dubai
JW Marriott Hotel Dubai
Viisi tähteä
97 €
Abu Baker Al Siddique Street
Star Boutique Hotel Apartment
Star Boutique Hotel Apartment
Neljä tähteä
97 €
Port Said Area 15308 Deira
Copthorne Hotel Dubai
Copthorne Hotel Dubai
Neljä tähteä
97 €
Port Sayed Street
Towers Rotana - Dubai
Towers Rotana - Dubai
Neljä tähteä
101 €
1 Sheikh Zayed Road
Regent Palace Hotel
Regent Palace Hotel
Neljä tähteä
102 €
World Trade Centre Rd Po Box 55808
Radisson SAS Dubai Deira Creek
Radisson SAS Dubai Deira Creek
Viisi tähteä
104 €
Bani Yas Road
Hilton Dubai Jumeirah
Hilton Dubai Jumeirah
Viisi tähteä
106 €
Po Box 2431
Ascot Hotel
Ascot Hotel
Neljä tähteä
117 €
Khalid Bin Walid Road
Hilton Dubai Creek
Hilton Dubai Creek
Viisi tähteä
119 €
Beniyas Road Po Box 33398
Lotus Grand Hotel Apartments
Lotus Grand Hotel Apartments
Neljä tähteä
123 €
Hor Al Anz East
Radisson SAS Dubai Media City
Radisson SAS Dubai Media City
Neljä tähteä
123 €
''Box 211723, Dubai Media City''
Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers
Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers
Viisi tähteä
125 €
Po Box 53567
Royal Plaza Hotel Apartments
Royal Plaza Hotel Apartments
Kaksi ja puoli tähteä
128 €
Al Riqqa Street
Hyatt Regency Dubai and Galleria
Hyatt Regency Dubai and Galleria
Viisi tähteä
131 €
Deira Corniche Alkhaleej Road
Habtoor Grand Resort & Spa
Habtoor Grand Resort & Spa
Viisi tähteä
132 €
Al Sufouh Road Jumeirah Beach
Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers
Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers
Viisi tähteä
132 €
BANIVAS STREET Po Box 4250
Taj Palace Hotel
Taj Palace Hotel
Viisi tähteä
141 €
Al Riqqa Street
Lotus Hotel
Lotus Hotel
Neljä tähteä
144 €
Deira
Marriott Executive Apartments Dubai Creek
Marriott Executive Apartments Dubai Creek
Kolme tähteä
151 €
Riggat Albuteen Str
Regent Beach Resort
Regent Beach Resort
Kolme tähteä
155 €
Opp. Jumeira Public Beach
Shangri-la Hotel Dubai
Shangri-la Hotel Dubai
Viisi tähteä
158 €
Sheikh Zayed Road
Dusit Thani Dubai
Dusit Thani Dubai
Viisi tähteä
158 €
133 Sheikh Zayed Road
Grand Hyatt Dubai
Grand Hyatt Dubai
Viisi tähteä
216 €
PO Box 7978
Grosvenor House West Marina Beach
Grosvenor House West Marina Beach
Viisi tähteä
238 €
Po Box 11 8500
Oasis Beach Tower Apartments
Oasis Beach Tower Apartments
Neljä ja puoli tähteä
285 €
Al Sufouh Road
''Amwaj Rotana, Jumeirah Beach - Dubai''
''Amwaj Rotana, Jumeirah Beach - Dubai''
Viisi tähteä
291 €
Jumeirah Beach
Ajantasaisimmat tiedot ja edullisimmat hotellit löydät suoraan Hotels.com sivuilta!

Kartta ja satelliittikuvat, Dubai

Keskustelu

Kirjoita
Keskustelualue:
Aihe:
Viesti:
.

Sadepäiviä keskimäärin, Dubai

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen matkakohteeseen.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
6 pv
helmikuu
6 pv
maaliskuu
7 pv
huhtikuu
7 pv
toukokuu
8 pv
kesäkuu
8 pv
heinäkuu
9 pv
elokuu
9 pv
syyskuu
7 pv
lokakuu
8 pv
marraskuu
7 pv
joulukuu
6 pv

Keskilämpötila, Dubai

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen matkakohteeseen.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
13°C
helmikuu
14°C
maaliskuu
17°C
huhtikuu
21°C
toukokuu
24°C
kesäkuu
26°C
heinäkuu
27°C
elokuu
27°C
syyskuu
25°C
lokakuu
21°C
marraskuu
17°C
joulukuu
14°C
Näytä sivuston käyttöehdot
© 2009 www.unelmamatkat.net - Matkat & Matkailu
VIERAILIJA
Uusin keskusteluaihe
xvktmoceypwnf...