Loading...

Indonesia

Englanniksi: Indonesia

Paikallinen nimi: Indonesia

Indonesia sijatsee Kaakkois-Aasiassa ja se koostuu yhteensä 17 508 saaresta, joka tekee siitä maailman suurimman saaristovaltion. Indonesian väkiluku on yli 234 miljoonaa henkeä. Se on maailman neljänneksi väkirikkain valtio ja suurin muslimienemmistöinen maa, vaikka virallisesti se ei olekaan islamilainen tasavalta. Indonesia on valtiomuodoltaan tasavalta, jolla on vaaleilla valittu parlamentti ja presidentti. Maan pääkaupunki on Jakarta. Indonesialla on maarajaa kolmen valtion, Papua-Uuden-Guinean, Itä-Timorin ja Malesian kanssa. Muita valtioita sen lähialueilla ovat Singapore, Filippiinit, Australia ja Intian Andamaanien ja Nikobaarien territorio.

Indonesian lukuisilla saarilla elää useita toisistaan eroavia etnisiä, kielellisiä ja uskonnollisia ryhmiä. Jaavalaiset ovat suurin ja poliittisesti hallitseva etninen ryhmä. Yhtenäinen identiteetti on Indonesiassa syntynyt kansallisen kielen, muslimienemmistöisen väestön ja siirtomaavallan sekä sitä vastaan käydyn kamppailun kautta. Indonesian kansallinen motto, Bhinneka tunggal ika ("erilaisuudessaan yhtenäinen", kirjaimellisesti "monta, silti yksi"), ilmaisee maan monimuotoisuutta. Suuresta väkiluvustaan ja tiheästi asutuista seuduistaan huolimatta Indonesiassa on laajoja luonnontilaisia alueita, joilla vallitsee maailman toiseksi suurin biodiversiteetti. Vaikka Indonesialla on huomattavat luonnonvarat, köyhyys on yksi nyky-Indonesiaa määrittävistä piirteistä.

Maan virallinen kansallinen kieli on indonesia, jota puhuu valtaosa indonesialaisista. Sitä opetetaan kouluissa kautta maan. Se on kaupankäynnin, politiikan, tiedotusvälineiden, koulutuksen ja akateemisen maailman kieli. Alun perin se toimi alueen, mukaan lukien nykyisen Malesian, lingua francana, ja se on läheistä sukua malaijin kielelle. Suurin osa indonesialaisista puhuu ainakin yhtä useista sadoista paikallisista kielistä (bahasa daerah), usein äidinkielenään. Niistä jaavan kieli, maan suurimman etnisen ryhmän kieli, on puhutuin. Toisaalta Papualla puhutaan 500 alkuperäistä papualaista ja austronesialaista kieltä tai enemmän, vain 2,7 miljoonan asukkaan alueella.

Indonesiassa elää noin 300 etnistä ryhmää, joilla on kaikilla vuosisatojen kuluessa kehittyneet omat kulttuuriperintönsä. Maan kulttuuriin ovat vaikuttaneet muun muassa arabialainen, kiinalainen, malaijilainen ja eurooppalainen kulttuuri. Hindulaisesta kulttuurista ja mytologiasta on elementtejä esimerkiksi perinteisissä jaavalaisissa ja balilaisissa tansseissa, kuten myös wayang kulit -nukketeatterissa. Myös Indonesian arkkitehtuuriin on perinteisesti vaikuttanut eniten intialainen arkkitehtuuri, mutta myös Kiinasta, arabeilta ja Euroopasta saadut vaikutteet ovat jättäneet siihen jälkensä.

Tekstiilityyppejä, kuten batiikki, ikat ja songket, kudotaan ympäri Indonesiaa. Tyylit vaihtelevat alueittain. Indonesian suosituimmat urheilulajit ovat sulkapallo ja jalkapallo: maan korkein sarjataso jalkapallossa on Liga Indonesia. Perinteisiin urheilulajeihin kuuluvat sepak takraw ja Maduralla harrastetut härkäkilpailut. Alueilla, joilla on aiemmin sodittu heimosotia, pidetään niitä muistuttavia kilpailuja, kuten caci Floresilla ja pasola Sumballa. Indonesialainen kamppailulaji on pencak silat. Urheilu on Indonesiassa yleensä miesten hallitsemaa, ja yleisölajeihin liitetään usein laiton uhkapeli.

Maan kasvillisuus ja eläimistö ovat sekoitus aasialaisia ja australaasialaisia lajeja. Sundan jalustan saaret (Sumatra, Borneo, Jaava ja Bali) olivat aiemmin yhteydessä manner-Aasiaan, ja niillä asuu runsaasti aasialaista eläimistöä. Suuria lajeja, kuten sumatrantiikeri, jaavansarvikuono, oranki, norsu ja leopardi eli aiemmin runsaasti aina Balilla saakka, mutta niiden määrät ja asuinalueet ovat pienentyneet rajusti.

Metsät peittävät noin 60 prosenttia Indonesiasta. Pienemmän ja tiheämmin asutun Jaavan saaren metsät on kuitenkin suureksi osaksi tuhottu ihmisasutuksen ja maatalouden tieltä. Sumatralla ja Kalimantanilla kasvillisuus on pääosin aasialaista. Sulawesilla, Nusa Tenggaralla ja Molukeilla, jotka ovat olleet pitkään erossa mantereesta, on sen sijaan oma ainutlaatuinen kasvillisuutensa ja eläimistönsä. Papua oli osa Australian mannerta, ja saarella elääkin läheisesti Australian kasvillisuudelle ja eläimistölle sukua oleva lajisto, johon kuuluu yli 600 lintulajia.

Indonesian 80 000 kilometrin pituista rannikkoa ympäröi trooppinen meri, joka on vaikuttanut maan lajiston monimuotoisuuteen. Indonesialla on lukuisia meri- ja rannikkoekosysteemeitä, joihin kuuluu esimerkiksi rantoja, dyynejä, estuaareja, mangrovemetsiä, koralliriuttoja, vuorovesialueita ja pieniä saariekosysteemejä.

Indonesian sijainti Tyynenmeren, Euraasian ja Australian mannerlaattojen reunoilla on synnyttänyt maan alueelle lukuisia tulivuoria ja aiheuttaa usein maanjäristyksiä. Indonesiassa on ainakin 150 aktiivista tulivuorta, joihin kuuluvat Krakatau ja Tambora. Molemmat ovat kuuluisia tuhoisista purkauksistaan 1800-luvulla. Toba-järven supertulivuoren purkaus noin 70 000 vuotta sitten oli yksi kaikkien aikojen suurimmista purkauksista ja maailmanlaajuinen luonnonkatastrofi. Viimeaikaisiin seismisen aktiivisuuden aiheuttamiin katastrofeihin kuuluvat vuoden 2004 Intian valtameren maanjäristys, joka surmasi arviolta 167 736 henkeä Pohjois-Sumatralla, ja Jaavan maanjäristys vuonna 2006. Vulkaaninen tuhka on kuitenkin merkittävä tekijä maan hedelmällisyydessä, joka on historiallisesti ylläpitänyt Jaavan ja Balin tiheää asutusta.

Ylivoimaisesti suurin osa Indonesiaan matkustavista ihmisistä käy jossakin matkansa vaiheessa Balin Saarella. Joillekin se on matkan pääkohde, toisille, kuten esim packpackers-matkailijoille, se on vain välietappi, mutta miellyttävä sellainen.
Balilla on usean kymmenen vuoden kokemukset kansainvälisestä turismista, joka alkoi jo 1920-luvulla.

Bali on nykyään merkittävin hindulaisuuden keskus Intian ulkopuolella. Hindukulttuuri saapui saarelle 1300-luvulla Jaavalta, joka tuolloin oli suurelta osin hindulainen. Balista tuli osa itäjaavalaista Majapahit-imperiumia. Kun Islam valtasi Jaavan Majapahit-aristokratia pakeni Balille. Itä-Jaavan hovikulttuuri vaikutti näin voimakkaasti Balin kulttuuriin.

Ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat saarelle vuonna 1597 alankomaalaisen Cornelis de Houtmanin retkikunnan mukana. Alankomaat otti saaren pohjoisosan hallintaansa siirtomaasodissa 1846–1849. Dramaattisin tapahtuma saaren historiassa oli kun paikalliset hallitsijasuvut 1906 tekivät joukkoitsemurhan - puputanin - ilmeisesti vastalauseena hollantilaisten tunkeutumiselle saaren suurimpaan kaupunkiin Denpasariin. Balin hovit tuhoutuivat tämän seurauksena mutta rikas hindukulttuuri jatkui kyläyhteisöjen vaalimana.

Bali ja indonesia ovat laajimmiten puhutut kielet Balilla, ja monet balilaiset ovat kaksikielisiä tai jopa kolmikielisiä. Englanti on yleinen kolmas kieli saaren suuren turismin vuoksi. Balin kieli on rikas ja monivivahteinen kieli kuvastaen väestöä. Kieli on saanut hyvin paljon vaikutteita balilaisesta kastijärjestelmästä, mutta tämä on muuttumassa yhä vähemmän äännetyksi.

Bali toivottaa kaikki saarelle tulevat sydämellisesti tervetulleiksi. Ikävä kyllä, kaikki saarelle tulevat eivät halua palauttaa sydämellistä vastaanottoa takaisin balilaisille.


Copyright (c) 2008 Jake Walberg.
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document
under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2
or any later version published by the Free Software Foundation;
with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover
Texts.
Indonesia

Pääkaupunki: Jakarta

Valuutta/Rahayksikkö: Indonesian rupia

Virallinen kieli: Indonesianmalaiji

Puhutuin kieli: jaava

Virallinen uskonto: Monoteismi

Suosituin uskonto: muslimit

Alla olevan arvostelun luotettavuus: Heikko. Paranna luotettavuutta arvostelemalla.
Yleinen hintataso:
5 merkkiä on halvin
****
Ruoan ja juoman hintataso:
5 merkkiä on halvin
****
Turismi:
5 merkkiä on eniten turisteja
**
Soveltuvuus lapsille:
5 merkkiä on parhaiten soveltuva
****
Luonto ja nähtävyydet:
5 merkkiä on kaunein
****
Siisteys/Puhtaus:
5 merkkiä on puhtain
***
Rikollisuus:
5 merkkiä on rikollisin
**
Rannat ja aurinkoisuus:
5 merkkiä on aurinkoisin
*****
Shoppailu:
5 merkkiä on eniten kauppoja
*****
Romanttisuus:
5 merkkiä on romanttisin
*****
Biletys:
5 merkkiä on paras biletys-mesta
****
Kaupunkimaisuus:
5 merkkiä on kaupunkimaisin
***
Maaseutumaisuus:
5 merkkiä on maaseutumaisin
****
Kokonaisvaikutelma:
5 merkkiä on paras
****

Arvosana

Neljä tähteä

Valuuttamuunnin

Kuvat, Indonesia

Riisipelto Balilla

Arvostelut, Indonesia

VIERAILIJA
Indonesia >>
29.06.2012, 08:11:24

3.4

Hyvä!

Ihana paikka ,jonne mennään !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2012/11

VIERAILIJA
Bali >>
11.09.2009, 15:47:57

3.9

Mahtava!

Täällä on jo kirjoitettu paljonkin balilaisten ystävällisyydestä, mutta siitä ei voi puhua liikaa; niin ihania tavalliset balilaiset ovat. Miinuksena Balilla on huonot tiet, sekava liikenne ja isoimpana miinuksena ehdottomasti kohtelu sairaaloissa. Hoitoa et varmaan saa, ennenkuin rahapussi on avattu tai vastaanotto on ensin varmistanut sadalla puhelinsoitolla, että matkavakuutus todellakin korvaa heidän kulunsa.
Balille kannattaa aina ottaa matkavakuutus. AINA!

Bali on niin erillainen kaikista muista matkakohteista, joissa olen käynyt. Kontrastien moninaisuus ja Indonesian ainoa hindu-saari yhdistettynä Kutassa kohtaat epäsiisteyden, hurjan yöelämän ja perinteiset turistinähtävyydet. Mutta bilettää voi kotimaassakin tai jossakin euroopan metropoleissa, joihin on vain muutaman tunnin lentomatka.

Todellinen Bali on kuitenkin neonvaloista kaukana ja sen löydät kun maltat lähteä kiertämään saarta; tulivuoret, autiot biitsit, hätkähdyttävät Hindu-temppelit, kotoisat pikkukylät ja tietenkin vieraanvaraiset balilaiset. Se on Balia aidoimmillaan ja rohkaisenkin kaikkia Balinmatkaajia kokemaan, mistä aito Bali on tehty.

VIERAILIJA
Bintan >>
27.04.2008, 16:57:05

3.4

Hyvä!

BINTAN LAGOON RESORT
golfaajalle erinomainen
pitkä hieno hiekkaranta
- öljyä ajautui rannalle
täynnä turisteja kiinalaisena uutenavuonna (helmikuun alku)

VIERAILIJA
Bali >>
20.01.2008, 14:48:15

4.6

Mahtava!

Bali on paras paikka, missä olen koskaan matkustanut. Jos pitäisi valita Thaimaan ja Balin välillä, olisi valinta helppo: Se olisi ilmanmuuta Bali! Maailmanmatkaajana en ole missään kohdannut niin hyvää kokonaispakettia. Ruoka, hintataso, balilaisten sydämellisyys, nähtävyydet ja tunnelma on jotakin ainutlaatuista. Thaimaa pääsee lähelle, mutta Balin voittanutta ei ole; ainakaan minulle. Normaali matkailijan varovaisuus ja ympäristön tarkkailu on toki paikallaan myös Balilla.

Videot, Indonesia

Lataa...

Hotellit Indonesiassa

Puri Dalem Sanur Hotel
Puri Dalem Sanur Hotel
Kolme tähteä
18 €
Sanur Beach
Bali Sorgawi Hotel
Bali Sorgawi Hotel
Kaksi ja puoli tähteä
21 €
''Jalan Legian Kelod,''
Taman Harum Cottages
Taman Harum Cottages
Kolme ja puoli tähteä
24 €
''Jalan Raya Mas, Ubud''
Sheraton Mustika Yogyakarta Resort and Spa
Sheraton Mustika Yogyakarta Resort and Spa
Neljä ja puoli tähteä
34 €
Jl Laksda Adisucipto Ykap Km 8 7
Sanur Paradise Plaza Hotel
Sanur Paradise Plaza Hotel
Kolme ja puoli tähteä
35 €
Jalan Hang Tuah NO.46
Ramayana Resort And Spa
Ramayana Resort And Spa
Neljä tähteä
36 €
Jalan Bakung Sari Kuta Po Box
Aston Bali Resort & Spa
Aston Bali Resort & Spa
Neljä tähteä
37 €
Jalan Pratama 68X
The Vira Bali Hotel
The Vira Bali Hotel
Kolme ja puoli tähteä
37 €
''Jalan Kartika Plaza No. 127, Tuban''
Saphir Yogyakarta
Saphir Yogyakarta
Kolme tähteä
38 €
J1 Laksda Adisvcipto 38
Puri Bagus Candidasa Villas
Puri Bagus Candidasa Villas
Kolme ja puoli tähteä
39 €
Jl Raya Candidasa Br Samuh
Club Bali Mirage All Inclusive
Club Bali Mirage All Inclusive
Neljä tähteä
39 €
''Jl Pratama 72, Tanjung Benoa''
Melia Purosani Hotel
Melia Purosani Hotel
Neljä tähteä
42 €
Jalan Suryotomo No 31
Ramada Resort Benoa Bali
Ramada Resort Benoa Bali
Kolme ja puoli tähteä
45 €
Jl Pratama No 97a Tanjung Benoa
Hotel Sanur Beach
Hotel Sanur Beach
Neljä tähteä
46 €
Jalan Danau Tamblingan
Hotel Ciputra Jakarta
Hotel Ciputra Jakarta
Neljä tähteä
46 €
Jalan Letnan Jendral S Parman
The Park Lane Jakarta
The Park Lane Jakarta
Neljä tähteä
51 €
Jalan Casablanca Kav 18
Bali Spirit Hotel & Spa
Bali Spirit Hotel & Spa
Kolme tähteä
52 €
''189 Nyuh Kuning, Ubud''
Sheraton Bandung Htl And Tower
Sheraton Bandung Htl And Tower
Neljä ja puoli tähteä
55 €
Jalan Ir Haji Juanda No 390
Sanur Paradise Plaza Suites
Sanur Paradise Plaza Suites
Kolme ja puoli tähteä
56 €
Jalan ByPass Ngurah Rai 83
Melia Bali Villas & Spa
Melia Bali Villas & Spa
Neljä tähteä
61 €
Nusa Dua Beach P O Box 88
Sheraton Senggigi Beach Resort
Sheraton Senggigi Beach Resort
Neljä ja puoli tähteä
61 €
P O Box 1154 Lombok Ntb
Alam Puri Villas
Alam Puri Villas
Neljä tähteä
62 €
''108 Trenggana Street, Penatih Village,''
BOROBUDUR JAKARTA HOTEL
BOROBUDUR JAKARTA HOTEL
Puoli tähteä
63 €
Jalan Lapangan Banteng
Sheraton Surabaya Hotel and Towers
Sheraton Surabaya Hotel and Towers
Neljä tähteä
63 €
Jalan Embong Malang 25-31
Le Meridien Nirwana Golf & Spa Resort
Le Meridien Nirwana Golf & Spa Resort
Neljä ja puoli tähteä
64 €
Po Box 158 Tabanan
Melia Benoa All Inclusive
Melia Benoa All Inclusive
Neljä tähteä
65 €
Jalan Pratama Nusa Dua
Nikko Bali Resort And Spa
Nikko Bali Resort And Spa
Neljä tähteä
67 €
Jl. Raya Nusa Dua Selatan
Sari Pan Pacific Hotel
Sari Pan Pacific Hotel
Neljä tähteä
69 €
Jalan M H Thamrin 6
Sheraton Bandara
Sheraton Bandara
Neljä tähteä
71 €
Bandara Soekarno-hatta
Nusa Dua Beach Hotel And Spa
Nusa Dua Beach Hotel And Spa
Neljä ja puoli tähteä
71 €
Kawasan Pariwisata Nusa Dua
Shangri-la Hotel Surabaya
Shangri-la Hotel Surabaya
Viisi tähteä
72 €
Jl May Jend Sungkono No 120
''Hotel Majapahit, Surabaya''
''Hotel Majapahit, Surabaya''
Neljä ja puoli tähteä
74 €
Jalan Tunjungan No. 65
Angsana Resort & Spa Bintan
Angsana Resort & Spa Bintan
Neljä tähteä
74 €
''Site A4, Lagoi, Bintan Island''
Hotel Sedona Manado
Hotel Sedona Manado
Neljä tähteä
75 €
''Jalan Raya Tanawangko, Besa Tateli''
Hard Rock Hotel Bali
Hard Rock Hotel Bali
Neljä tähteä
77 €
Jalan Pantai Banjar Pande Mas
The Baliem Valley Resort
The Baliem Valley Resort
Kaksi tähteä
79 €
''Sekan Vallage, Baliem Valley''
Grand Hyatt Bali
Grand Hyatt Bali
Neljä ja puoli tähteä
83 €
Kawasan Wisata Nusa Dua Beach Po Box 53
Gran Melia Jakarta
Gran Melia Jakarta
Neljä tähteä
86 €
Jalan H R Rasuna Said Kav X 0
The Westin Resort - Nusa Dua
The Westin Resort - Nusa Dua
Neljä ja puoli tähteä
91 €
Po Box 36
Grand Hyatt Jakarta
Grand Hyatt Jakarta
Viisi tähteä
97 €
Jalan M H Thamrin Kav No 28-30
Novus Gawana Resort and Spa
Novus Gawana Resort and Spa
Neljä tähteä
98 €
''Desa Pejarakan, Banyuwedang Gerogak''
Hotel Mulia Senayan
Hotel Mulia Senayan
Viisi tähteä
99 €
Jl Asia Africa Senayan
The Laguna Resort & Spa - Nusa Dua
The Laguna Resort & Spa - Nusa Dua
Viisi tähteä
106 €
P O Box 77
Shangri-La Hotel - Jakarta
Shangri-La Hotel - Jakarta
Viisi tähteä
108 €
Jalan Jendral Sudirman Kav No 1
Mandarin Oriental Jakarta
Mandarin Oriental Jakarta
Viisi tähteä
109 €
Jalan M H Thamrin Po Box A3392
Conrad Bali
Conrad Bali
Viisi tähteä
110 €
J1 Pratama 168
Alila Ubud
Alila Ubud
Neljä ja puoli tähteä
115 €
Desa Melinggih Kelod Payangan
Natura Resort Spa
Natura Resort Spa
Neljä tähteä
116 €
Banjar Laplapan Ubud
Maya Ubud Resort and Spa
Maya Ubud Resort and Spa
Neljä tähteä
133 €
''Jalan Gunung Sari, Peliatan''
Villa Semana & -Ubud Hotels-Indonesia
Villa Semana & -Ubud Hotels-Indonesia
Neljä tähteä
138 €
Banjar Semana Desa Singakerta
''The Oberoi, Lombok''
''The Oberoi, Lombok''
Viisi tähteä
176 €
''Medana Beach, Tanjung''
The Oberoi Bali
The Oberoi Bali
Viisi tähteä
178 €
Jalan Kayu Aya Legian Beach
Losari Coffee Plantation - Resort & Spa
Losari Coffee Plantation - Resort & Spa
Neljä ja puoli tähteä
190 €
Desa Losari Grabag
Banyan Tree Bintan
Banyan Tree Bintan
Viisi tähteä
219 €
Tanjong Said Bintan Island
Bulgari Hotels & Resorts
Bulgari Hotels & Resorts
Viisi tähteä
736 €
Jln Goa Lempeh Banjar Dinas
Ajantasaisimmat tiedot ja edullisimmat hotellit löydät suoraan Hotels.com sivuilta!

Kartta ja satelliittikuvat, Indonesia

Keskustelu

Kirjoita
Keskustelualue:
Aihe:
Viesti:
.

Sadepäiviä Indonesiassa keskimäärin

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen maahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
6 pv
helmikuu
6 pv
maaliskuu
7 pv
huhtikuu
7 pv
toukokuu
8 pv
kesäkuu
8 pv
heinäkuu
9 pv
elokuu
9 pv
syyskuu
7 pv
lokakuu
8 pv
marraskuu
7 pv
joulukuu
6 pv

Keskilämpötila Indonesiassa

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen maahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
13°C
helmikuu
14°C
maaliskuu
17°C
huhtikuu
21°C
toukokuu
24°C
kesäkuu
26°C
heinäkuu
27°C
elokuu
27°C
syyskuu
25°C
lokakuu
21°C
marraskuu
17°C
joulukuu
14°C

Matkakohteet Indonesiassa

Bali; Bintan; Jakarta; Jimbaran; Kuta; Legian; Lombok; Nusa Dua; Sanur; Sumatra; Tuban; Ubud
Näytä sivuston käyttöehdot
© 2009 www.unelmamatkat.net - Matkat & Matkailu
VIERAILIJA
Uusin keskusteluaihe
xvktmoceypwnf...