Loading...

Bali

Engl. Bali

Indonesia on muslimimaa, mutta valtaosa Balin asukkaista on hinduja. Tämä osittain kertoo, miksi aidot balilaiset ovat niin ystävällisiä. Toki ystävällisiä ihmisiä löytyy kaikista uskonnoista ja etnisistä ihmisryhmistä, mutta harvoin olen kokenut samanlaista, sydämestä tulevaa ystävällisyyttä. Mikäli matkustat Balille, älä jää turistipaikkoihin. Auton vuokraus on suhteellisen halpaa ja sen avulla voit matkustaa kauemmas perinteisiltä turistipaikoita. Aidot balilaiset eivät joitakin poikkeuksia lukuunottamatta viihdy Kutalla tai Denpasarissa. Se on täynnä jaavalaisia, sumatralaisia ym. vähemmän ystävällisisä indonesialaisia. Aitoja balilaisia löytyy maaseudulta. Tiet turistipaikkojen ulkopuolella ovat suht. kuluneita ja Indonesiassa on oikeanpuoleinen liikenne, joten suosittelen autonvuokrausta johon kuuluu kuljettaja. Yleensä se maksaa noin 10 euroa enemmän/päivä, mutta jos ei halua liikaa jännitystä liikenteessä, se kannattaa.

Suosittelen myöskin Pohjois-Balia. Maisemat ovat henkeäsalpaavia! 60 m korkea Gitkitin vesiputous on elämys, jota ilman ei kannata lähteä pois Balilta. Löydät sen noin 20 km Bedugulista ja noin 10 km Singarajasta. Jos mielesi tekee rentoutua kuumassa lähteessä, sekin onnistuu Balilla. Toya Bungkahin kuumat lähteet saavat lämpönsä lähistöllä olevasta Mount Baturista. Kerrotaan, että jotkut ovat parantuneet jopa ihosairauksista, tässä vedessä loikoillessaan. En tietenkään voi tähän lyhyeen kirjoitukseen sisällyttää kaikkea sitä upeaa, jota Pohjois-Bali tarjoaa.

Jo tunnin tai parin ajomatkan päässä Denpasarin lentokentältä pohjoiseen, kohti Ubudia ja Tabanania on myöskin paljon nähtävää. Joitakin mainitakseni; Alas Kedatonin ja Sangehin apinapuistot, Perhospuisto, Liskopuisto sekä Lintupuisto. Mikäli sinulla on aikaa ja rahaa, niin Balilta on myös lauttayhteys Jaavan saarelle, joka lienee Indonesia pääsaari. Siellä sijaitsee myöskin maan pääkaupunki, Jakarta. Lautta kulkee Länsi-Balilla sijatsevasta Gilimanukin satamasta. JOs päätät lähteä lautalla, pidä mielessä, että lautat eivät ole sellaisia kuin Suomen ja Ruotsin välillä kulkevat lautat...

Indonesia

Pääkaupunki: Jakarta

Valuutta/Rahayksikkö: Indonesian rupia

Virallinen kieli: Indonesianmalaiji

Puhutuin kieli: jaava

Virallinen uskonto: Monoteismi

Suosituin uskonto: muslimit

Kenelle?
Lapsiperheille. Häämatkalle. Golfaajille. Todella hyvä omatoimimatkakohde. Käytännössä kenelle tahansa joka pitää matkailusta.
Milloin?
Balin trooppisessa ilmastossa on kaksi selkeästi erottuvaa kautta; Kuiva kausi toukokuusta syyskuuhun ja sateinen (mutta myös lämmin) kausi lokakuusta huhtikuuhun. Sateisenakin kautena on kuitenkin todennäköisesti aurinkoista suurimman osan päivästä. Toukokuu, kesäkuu ja heinäkuu ovat yleisesti parhaita aikoja matkata Balille. Sesonkiajat: 1.7.-31.9. ja 15.12.-10.1.
Erittäin ystävälliset ja iloiset ihmiset. Edulliset hinnat. Hyvä ruoka. Mahtava sää. Upea luonto, upeat maisemat. Soveltuu bilettäjälle JA rentoutujalle.
Lennot Balille ovat melko kalliita, noin 800 - 1200 €. Kuuma ja kostea sää voi olla joillekin ihmisille tukala yhdistelmä. Terrorismin mahdollisuus.

Valuuttamuunnin

Kuvat, Bali

Riisipelto Balilla
Alla olevan arvostelun luotettavuus: Luotettava. Paranna luotettavuutta arvostelemalla Bali.
Yleinen hintataso:
5 merkkiä on halvin
****
Ruoan ja juoman hintataso:
5 merkkiä on halvin
****
Turismi:
5 merkkiä on eniten turisteja
**
Soveltuvuus lapsille:
5 merkkiä on parhaiten soveltuva
****
Luonto ja nähtävyydet:
5 merkkiä on kaunein
*****
Siisteys/Puhtaus:
5 merkkiä on puhtain
****
Rikollisuus:
5 merkkiä on rikollisin
***
Rannat ja aurinkoisuus:
5 merkkiä on aurinkoisin
*****
Shoppailu:
5 merkkiä on eniten kauppoja
*****
Romanttisuus:
5 merkkiä on romanttisin
*****
Biletys:
5 merkkiä on paras biletys-mesta
****
Kaupunkimaisuus:
5 merkkiä on kaupunkimaisin
***
Maaseutumaisuus:
5 merkkiä on maaseutumaisin
****
Kokonaisvaikutelma:
5 merkkiä on paras
*****

Arvosana

Neljä ja puoli tähteä

Arvostelut, Bali

VIERAILIJA

11.09.2009, 15:47:57

3.9

Mahtava!

Täällä on jo kirjoitettu paljonkin balilaisten ystävällisyydestä, mutta siitä ei voi puhua liikaa; niin ihania tavalliset balilaiset ovat. Miinuksena Balilla on huonot tiet, sekava liikenne ja isoimpana miinuksena ehdottomasti kohtelu sairaaloissa. Hoitoa et varmaan saa, ennenkuin rahapussi on avattu tai vastaanotto on ensin varmistanut sadalla puhelinsoitolla, että matkavakuutus todellakin korvaa heidän kulunsa.
Balille kannattaa aina ottaa matkavakuutus. AINA!

Bali on niin erillainen kaikista muista matkakohteista, joissa olen käynyt. Kontrastien moninaisuus ja Indonesian ainoa hindu-saari yhdistettynä Kutassa kohtaat epäsiisteyden, hurjan yöelämän ja perinteiset turistinähtävyydet. Mutta bilettää voi kotimaassakin tai jossakin euroopan metropoleissa, joihin on vain muutaman tunnin lentomatka.

Todellinen Bali on kuitenkin neonvaloista kaukana ja sen löydät kun maltat lähteä kiertämään saarta; tulivuoret, autiot biitsit, hätkähdyttävät Hindu-temppelit, kotoisat pikkukylät ja tietenkin vieraanvaraiset balilaiset. Se on Balia aidoimmillaan ja rohkaisenkin kaikkia Balinmatkaajia kokemaan, mistä aito Bali on tehty.

VIERAILIJA

20.01.2008, 14:48:15

4.6

Mahtava!

Bali on paras paikka, missä olen koskaan matkustanut. Jos pitäisi valita Thaimaan ja Balin välillä, olisi valinta helppo: Se olisi ilmanmuuta Bali! Maailmanmatkaajana en ole missään kohdannut niin hyvää kokonaispakettia. Ruoka, hintataso, balilaisten sydämellisyys, nähtävyydet ja tunnelma on jotakin ainutlaatuista. Thaimaa pääsee lähelle, mutta Balin voittanutta ei ole; ainakaan minulle. Normaali matkailijan varovaisuus ja ympäristön tarkkailu on toki paikallaan myös Balilla.

Videot, Bali

Lataa...

Kartta ja satelliittikuvat, Bali

Keskustelu

Kirjoita
Keskustelualue:
Aihe:
Viesti:
.

Sadepäiviä keskimäärin, Indonesia

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen maahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
6 pv
helmikuu
6 pv
maaliskuu
7 pv
huhtikuu
7 pv
toukokuu
8 pv
kesäkuu
8 pv
heinäkuu
9 pv
elokuu
9 pv
syyskuu
7 pv
lokakuu
8 pv
marraskuu
7 pv
joulukuu
6 pv

Keskilämpötila, Bali

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen matkakohteeseen.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
13°C
helmikuu
14°C
maaliskuu
17°C
huhtikuu
21°C
toukokuu
24°C
kesäkuu
26°C
heinäkuu
27°C
elokuu
27°C
syyskuu
25°C
lokakuu
21°C
marraskuu
17°C
joulukuu
14°C
Näytä sivuston käyttöehdot
© 2009 www.unelmamatkat.net - Matkat & Matkailu
VIERAILIJA
Uusin keskusteluaihe
xvktmoceypwnf...