Loading...

Sansibar

Engl. Zanzibar

Matka ja kulkeminenSansibariin matkataan 35 kilometriä Tansanian pääkaupungista Dar Es Salamista, joko lentokoneella (noin 100 €) tai lautalla (noin 50 €). Itse suosittelen ympäristösyistä kulkutavaksi lauttaa, jolla matkaaminen on mielestäni muutenkin kivaa vaihtelua lentomatkaan Suomesta Tansaniaan. Lauttaa maksaessasi varmista että lipun hintaan sisältyy satamavero jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Sansibariin tarvitset myös viisumin, joka maksaa n. 25 USD.

Stonetowniin saavuttuasi sovi taksikuskin kanssa sopiva hinta hotelliisi siirtymiseen. Sansibarissa voit sitten kulkea ristiin rastiin myös Dala-Dalalla, joka on ns. "jaettu taksi": kuljet käytännössä lava-auton lavalla. Dala-dalat bongaat ainakin Stonetownin Dala-Dala-asemalta ja sellaisella kulkeminen maksaa muutaman euron matkasta riippuen. Auton vuokraamista en suosittele, koska liikenne saattaa olla hieman kaaoottista ja turhat stressin aiheet lienee syytä sivuuttaa leppoisan loman toteutumiseksi. Mikäli et ole täysin rapakunnossa, niin ehkä paras tapa kulkea Sansibarissa on vuokrata pyörä ja körötellä sillä ympäri saarta.


Paikan päälläSansibarin satojen mausteviljelmien tuoksut ja valkoiset palmujen ympäröimät hiekkarannat toivottavat matkailijan välittömästi tervetulleeksi paratiisisaarelle. Perin hyvää ruokaa saa halpaan hintaan ja paikalliset ovat ystävällistä sakkia. Mikäs sen mukavampaa?

Polkupyörällä voit polkea ympäri aurinkoista saarta ilman huolen häivää. Voit osallistua järjestetylle delfiinien bongaus reissulle tai vaikkapa snorklata kirkkaassa turkoosissa meressä meren eläviä ihaillen. Myös rannalla loikoilu on suosittua hupia Sansibarissa ja loikoilun lomassa voit vaikka bongailla valkopurjeisia Dhow-purjeveneitä, joilla paikalliset korjaavat päivän kalasaalistaan. Sansibar on muuten yksi maailman parhaista sukellus-paikoista! Voit osallistua sukelluskurssille paikan päällä.

Stonetownin kadut ovat kapeita. Jonkun silmään kaupunki lienee likainenkin. Kaupungilta näet mm. kymmeniä, ellet jopa satoja, erilaisia taidokkaasti käsinveistettyjä puuovia, kuten myös useita moskeijoita ja palatsien raunioita..

Toisin kuin mantereella Tansaniassa, on Sansibarissa yli 99 % muslimeja, joten esim. Ramadan aikaan on hiljaista (noin syyskuussa), eikä saarella ole kuin muutama baari ja viinatarjoilua ei julkisilla paikoila näe. Hotelleissa alkoholijuomia kuitenkin yleensä myydään.

Niiiin ja pari juttua vielä: Sansibarilla on autonominen itsehallinto Tansaniaan nähden. Osta oma moskiittoverkko jos haluat nukkua hyvin. Tarvitset malarialääkityksen. Sansibar on Suomen kanssa samassa ajassa.

Tervemenoa Sansibariin! :)
Tansania

Pääkaupunki: Dodoma

Valuutta/Rahayksikkö: Tansanian šillinki

Virallinen kieli: suahili, englanti

Puhutuin kieli: Nyamwesi

Virallinen uskonto: Ei virallista uskontoa

Suosituin uskonto: kristityt

Kenelle?
Sukelluksesta kiinnostuneille. Luontorakkaalle. Häämatkalle. Henkilölle joka ei tarvitse jatkuvaa alkoholivirtaa lomallaan.
Milloin?
Parhaat säät löydät kesä-lokakuussa. Joulu-maaliskuussa sää voi olla erittäin kuuma. Sesonkiaika on kesäkuun alusta lokakuun puoleen väliin. Maaliskuun ja kesäkuun välissä on sateisinta.
Upeat rannat. Kirkas meri. Mausteviljelmät. Ystävälliset ihmiset. Hyvä ja edullinen ruoka. Tunnelma. Tansaniassa Serengetin kansallispuisto ja Kilimanjaro.
Muslimien paasto-ajat. Steriiliyttä vaativan mielestä epäsiistiä. Puhelinlinjat saattavat olla huonot. Sähkökatkoksia saattaa esiintyä paljonkin.

Valuuttamuunnin

Kuvat, Sansibar

Stonetown

Nähtävää ja koettavaa, Sansibar

Afrikka
Alla olevan arvostelun luotettavuus: Melko luotettava. Paranna luotettavuutta arvostelemalla Sansibar.
Yleinen hintataso:
5 merkkiä on halvin
****
Ruoan ja juoman hintataso:
5 merkkiä on halvin
****
Turismi:
5 merkkiä on eniten turisteja
***
Soveltuvuus lapsille:
5 merkkiä on parhaiten soveltuva
***
Luonto ja nähtävyydet:
5 merkkiä on kaunein
*****
Siisteys/Puhtaus:
5 merkkiä on puhtain
***
Rikollisuus:
5 merkkiä on rikollisin
**
Rannat ja aurinkoisuus:
5 merkkiä on aurinkoisin
*****
Shoppailu:
5 merkkiä on eniten kauppoja
*
Romanttisuus:
5 merkkiä on romanttisin
*****
Biletys:
5 merkkiä on paras biletys-mesta
**
Kaupunkimaisuus:
5 merkkiä on kaupunkimaisin
*
Maaseutumaisuus:
5 merkkiä on maaseutumaisin
****
Kokonaisvaikutelma:
5 merkkiä on paras
*****

Arvosana

Neljä tähteä

Videot, Sansibar

Lataa...

Kartta ja satelliittikuvat, Sansibar

Sadepäiviä keskimäärin, Tansania

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen maahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
4 pv
helmikuu
4 pv
maaliskuu
5 pv
huhtikuu
5 pv
toukokuu
5 pv
kesäkuu
5 pv
heinäkuu
7 pv
elokuu
8 pv
syyskuu
7 pv
lokakuu
6 pv
marraskuu
5 pv
joulukuu
4 pv

Keskilämpötila, Tansania

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen maahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
23°C
helmikuu
23°C
maaliskuu
24°C
huhtikuu
24°C
toukokuu
23°C
kesäkuu
23°C
heinäkuu
22°C
elokuu
23°C
syyskuu
23°C
lokakuu
24°C
marraskuu
23°C
joulukuu
23°C
Näytä sivuston käyttöehdot
© 2009 www.unelmamatkat.net - Matkat & Matkailu
VIERAILIJA
Uusin keskusteluaihe
xvktmoceypwnf...