Loading...

Teneriffa

Engl. Tenerife

Teneriffa on Kanariansaarten suurin saari, sen suurin kaupunki Santa Cruz de Tenerife on samannimisen maakunnan pääkaupunki kuin myös Kanariansaarten itsehallintoalueen pääkaupunki Gran Canarian saarella sijaitsevan Las Palmasin kanssa. Teneriffan muita suuria kaupunkeja ovat San Cristóbal de La Laguna ja Puerto de la Cruz.

Teneriffalla on Espanjan suurin vuori, 3718 metriä korkea tulivuori Teide, jolle pääsee Las Cañadasin kraatterialueelta köysiradalla. Atlantilta puhaltat tuulet, jotka tuovat sadetta kaikkiin muihin osiin Teneriffaa paitsi etelään, joka onkin pitkälti keinokastelun varassa. Eteläinen Teneriffa onkin parasta aluetta auringon palvomiseen. Tunnetuista matkakohteista mm. Playa de las Americas sijaitsee etelässä.

Ensikertaa Teneriffalle matkaavan saattaa olla hankala päättää mihin päin Teneriffaa kannattaisi matkustaa, joten tässä pikaopas eri paikkoihin Teneriffalla.

Playa de las Americas
Turistimassojen ylläpitämä erinomainen yöelämä, lukemattomasti kauppoja ja ravintoloita, hyvät mahdollisuudet vesiurheiluun. Erinomainen matkakohde rannoilla auringossa loikoiluun, shoppailuun ja bilettämiseen.

Los Cristianos
Etelä-Teneriffan toiseksi suosituin turistikohde. Los Cristianos on aivan Los Americasin kyljessä kiinni, vain 5 minuutin merenranta-kävelyn päässä. Kaksi rantaa, joista uudempi ja suositumpi Playa de las Vistas tehtiin 1997 Saharan autiomaan hiekasta. Täälläkin on reippaasti kauppoja, ravintoloita ja baareja sekä katukahviloita. Los Cristianosista lähtee säännöllisesti veneitä dolfiineja ja valaita bongaamaan. Naapurissa olevaan Americasiin verrattuna Cristianos vetää hieman vanhempia matkailijoita. Sopii hienosti perheille ja pariskunnille, jotka etsivät niin aitoa Espanjalaista tunnelmaa kuin erinomaisia turistipalveluitakin.

Los Gigantes
Länsirannikon päästä löytyy jättimäiset jyrkät kalliot: Acantilados de los Gigantes, joiden ympäröimä Los Gigantes on. Tämäkin matkakohde on keskittynyt turismiin ja on täynnä hotelleja, englantilaisia baareja jne. Los Gigantesissa on tummahiekkainen uimaranta, jossa voit pulikoida yleensä ilman tungosta. Täällä on myös vilkas satama, josta saat bongattua vesi-reissuja esim. sukellusta ja snorklausta opettelemaan. Los Gigantesin rauhallinen ilmapiiri houkuttaa eritoten hieman vanhempia turisteja. Ei sovellu liikuntavaikeuksiselle, koska kaupunki on rinteessä. Auto on täällä kätevä jos tahdot käydä jossain muuallakin.

Playa De La Arena
Playa De La Arena on käytännössä Los Gigantesin uudempi ja pienempi versio, aivan Los Gigantesin naapurissa ja tämäkin on suositumpi hieman vanhemmille ihmisille kuin myös pareille ja perheille, jotka etsivät rauhallista lomakohdetta.

Puerto de Santiago
Aivan Los Gigatesin ja Playa De La Arenan naapurissa on myös Puerto de Santiago, joka on näiden kahden tavoin rauhallinen matkakohde. Puerto de Santiagossa asuu enemmän Espanjalaisia kuin muissa kahdessa, joten siellä on hieman Espanjalaisempi tunnelma. Kaikki kolme ovat vain mäkisen kävelymatkan päässä toisistaan.

Playa San Juan
Los Gigantesin napurissa, hieman kauempana kuin yllä mainitut, on Playa San Juan, jossa kasvavat turistimarkkinat eivät ole vielä syrjäyttäneet aivan täysin Espanjalaisia perinteitä. Luonnolliset rannat ja täällä aallot ovat juuri sopivat uintiin. Hyvä kohde jos tahdot välttää kaupunkielämää.

Callao Salvaje
8 kilometriä Las Americasista (etelässä) sijaitsee Callao Salvaje, jossa hotelleja ja muita turistikeskeisiä palveluja on vähän. Callao Salvajessa asustelee pääosin paikallisia, yö-elämä on melko hiljaista ja ranta on pieni.

Costa Adeje
Costa Adejeen kuuluu kaikki Veronicasista länteen, siihen kuuluu Puerto Colon, Torviscas, Fanabe, Playa del Duque and La Caleta. Yhtenä suosituimmista perhe-matkakohteista, on Costa Adejessa todennäköisesti aivan kaikki mitä etsit (paitsi vähän turisteja). Täältä löydät erinomaiset mahdollisuudet golfiin, vesiurheiluun, sukellukseen, snorklaukseen, shoppailuun jne. Löydät myös kasinoita, huippu-uimarantoja hengenpelastaja-vartiolla (kesäisin), kylpylöitä, veneretkiä jne.. Erinomainen lomakohde lapsiperheelle koska lapsille on varmasti tekemistä aivan yhtä paljon kuin aikuisillekin..

Puerto de la Cruzissa (pohjoisessa) sijaitsee Loro Parque, papukaijapuisto jossa on kaiketi eniten vangittuja papukaijoja maailmassa. Näiden hurjien rikollisten papukaijojen lisäksi ilmeisesti myös valaat ovat päätyneet rikoksen polulle ja saaneet elinkautiset vankeusrangaistukset OrcaOcean-nimiseen maailman suurimpaan valaiden maximum security -vankilaan. Näissä paikoissa voit käydä katsomassa kuinka eläimet kärsivät vankeudestaan, mutta se ei ole suositeltavaa koska tukisit tätä toimintaa siellä vierailemalla, sen sijaan voit sijoittaa rahasi hyvin ja mennä katsomaan valaita luonnossa, valaiden ja delfiinien bongaus -retkellä.
Espanja

Pääkaupunki: Madrid

Valuutta/Rahayksikkö: euro

Virallinen kieli: espanja

Puhutuin kieli: espanja

Virallinen uskonto: Ei virallista uskontoa

Suosituin uskonto: katolilaiset

Kenelle?
Joulu-helmikuussa Teneriffalla on erittäin paljon hieman iäkkäämpiä ihmisiä. Toinen sesonkiaika on noin toukokuusta lokakuuhun, jolloin turistit on nuoria. Näiden aikojen väleihin jäävät kuukaudet ovat hyvää aikaa selvitä halvemmalla.
Milloin?
Teneriffalla on ympäri vuoden pääosin lämmintä, joten se on hyvä kohde kaikkina vuodenaikoina. Saaren pohjoisosa on kylmempi ja sateisempi kuin etelä.
Loputtomasti aktiviteetteja. Paljon bilettävää nuorisoa kesällä. Paljon vanhempia ihmisiä talvella. Hyvät rannat. Paljon kauppoja.
Paljon turisteja. Suht korkea hintataso.

Valuuttamuunnin

Kuvat, Teneriffa

Puerto de la Cruz - Merivesialtaat
Alla olevan arvostelun luotettavuus: Melko luotettava. Paranna luotettavuutta arvostelemalla Teneriffa.
Yleinen hintataso:
5 merkkiä on halvin
***
Ruoan ja juoman hintataso:
5 merkkiä on halvin
***
Turismi:
5 merkkiä on eniten turisteja
***
Soveltuvuus lapsille:
5 merkkiä on parhaiten soveltuva
*****
Luonto ja nähtävyydet:
5 merkkiä on kaunein
***
Siisteys/Puhtaus:
5 merkkiä on puhtain
****
Rikollisuus:
5 merkkiä on rikollisin
*
Rannat ja aurinkoisuus:
5 merkkiä on aurinkoisin
****
Shoppailu:
5 merkkiä on eniten kauppoja
*****
Romanttisuus:
5 merkkiä on romanttisin
***
Biletys:
5 merkkiä on paras biletys-mesta
*****
Kaupunkimaisuus:
5 merkkiä on kaupunkimaisin
***
Maaseutumaisuus:
5 merkkiä on maaseutumaisin
****
Kokonaisvaikutelma:
5 merkkiä on paras
****

Arvosana

Kolme ja puoli tähteä

Arvostelut, Teneriffa

VIERAILIJA

30.10.2008, 20:02:13

3.2

Hyvä!

Hyvä paikka. Santa Cruz riski kohde aurinkoa kaipaavalle, mutta eteläpuolella Playa de las Americas hyvä vaihtoehto. Vesipuisto, hyvät rannat ym. takaavat nähtävää ja koettavaa. Loro Park ehdoton kohde Santa Cruzissa, mutta sinne hyvä tehdä päivämatka eteläpuolelta aurinkoisena päivänä. Voi suositella lämpimästi, varsinkin lapsiperheille.

VIERAILIJA

17.04.2008, 10:28:39

4.2

Mahtava!

Olen käynyt useasti, aivan mielettömän upea paikka. Parasta Kanariaa ! Lapsille paljon tekemistä !

VIERAILIJA

17.02.2008, 22:10:55

3.4

Hyvä!

Vietimme Teneriffalla Puerto de la Cruzissa lomaa maaliskuussa. Olimme olleet siellä aikaisemminkin, joten tiesimme että varsinaiseen rantalomailukohteeseen emme olisi menossa. Pari aurinkoista päivää vietimme upealla merivesiallasalueella, mutta parina sateisena päivänä matkustimme etelä-Teneriffalle auringon perässä. Pari päivää kulutettiin Loro Parqueen puistoalueella, lapsiperheille ehdoton paikka. Parina iltana satoi vettä urakalla, mutta jostainhan sen vehreyden täytyy olla peräisin. Kiva paikka, mutta ei varsinaisille auringonpalvojille.

Videot, Teneriffa

Lataa...

Hotellit, Teneriffa

Ajantasaisimmat tiedot ja edullisimmat hotellit löydät suoraan Hotels.com sivuilta!

Kartta ja satelliittikuvat, Teneriffa

Keskustelu

Kirjoita
Keskustelualue:
Aihe:
Viesti:
.

Sadepäiviä keskimäärin, Espanja

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen maahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
13 pv
helmikuu
12 pv
maaliskuu
12 pv
huhtikuu
12 pv
toukokuu
11 pv
kesäkuu
11 pv
heinäkuu
10 pv
elokuu
10 pv
syyskuu
11 pv
lokakuu
12 pv
marraskuu
13 pv
joulukuu
14 pv

Keskilämpötila, Espanja

Säätiedot ovat suuntaa antavia, tarkoituksena on löytää paras vuodenaika matkustaa kyseiseen maahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tammikuu
1°C
helmikuu
2°C
maaliskuu
5°C
huhtikuu
8°C
toukokuu
13°C
kesäkuu
16°C
heinäkuu
19°C
elokuu
18°C
syyskuu
15°C
lokakuu
10°C
marraskuu
6°C
joulukuu
3°C
Näytä sivuston käyttöehdot
© 2009 www.unelmamatkat.net - Matkat & Matkailu
VIERAILIJA
Uusin keskusteluaihe
xvktmoceypwnf...