Loading...
Kirjoittaja
Viesti
05.03.2010, 10:29
Vastaa
Lainaa
Olimme viime kesänä taas Espanjassa kuntolomalla. Tällä kertaa kohteena oli Somiedon luonnonpuisto Asturiassa. Kohde sopii rauhallisesta ilmapiiristä, luonnosta ja liikkumisesta kiinnostuneille. Ja kuten Espanjassa sanotaan "comes bien en Asturias - Asturiassa syöt hyvin".

Perehdyimme ennalta puistoon ja sen kävelyreitteihin perusteellisesti suomenkielisen nettioppaan avulla: http://www.topwalks.net/fi/index.htm
Sivuston perusteella valitsimme kohteeksi nimenomaan Somiedon puiston, koska kävelyreitit vuoristojärville vaikuttivat niin upeilta. Vedostimme mukaan reittiselostukset ja kartat. Hankimme myös GPS:n matkaa varten, mutta ilman sitäkin olisi pärjännyt aivan mainiosti.

Sivuston reittiselostukset ovat todella yksityiskohtaiset ja osoittautuivat luotettaviksi. Osa reiteistä oli myös hyvin merkittyjä. Muutamilla reiteillä ohjeita piti seurata tarkemmin, kun reittien merkintä oli espanjalaisilta hieman huolimatonta.

Majoituimme Pola de Somiedoon, josta on varsin hyvät yhteydet puiston eri osiin. Teimme kahden viikon lomalla kahdeksan patikkaretkeä Somiedossa ja Covadongan järvillä sekä kolme autoretkeä Asturian eri osiin. Kävelyreiteistä upeimmat olivat odotetusti Saliencian järvireitti ja Lago del Valle -reitti:
http://www.topwalks.net/fi/somiedo/lagos_de_saliencia.htm
http://www.topwalks.net/fi/somiedo/valle_del_lago.htm

Autoretkistä hienoimmat olivat piipahdus Covadongaan ja kiertoajelu Asturian siiderialueella. Siiderikulttuurin tutustumisen aloitimme käynnillä siiderimuseossa Navassa. Sieltä jatkoimme Villaviciosaan, jossa vierailimme perinteisessä sidreriassa El Cañussa. Tutustuimme samalla Asturian rannikon hurmaaviin pikkukyliin.

Sää Espanjan pohjoisrannikolla oli mukava. Aurinko paistoi, eikä kävelyreiteillä tullut liian kuuma, sillä lähdimme matkaan aamuvarhaisella. Somiedon puisto on parhaimmillaan touko-kesäkuussa ja syksyllä ruskan aikaan. Talvella kannattaa pysytellä rannikolla ja perehtyä Asturian rantareitteihin.
Näytä sivuston käyttöehdot
© 2009 www.unelmamatkat.net - Matkat & Matkailu
VIERAILIJA
Uusin keskusteluaihe
xvktmoceypwnf...